The Pine Ranch beschikt over  een vaste trainster.

Giverny Cappoen

Al van jongs af aan is Giverny gepassioneerd door paarden en met haar 5 jaar begonnen met klassieke ruitersport, dressuur en springen. Echter was het de Western, met name reining, waar Giverny, haar hart aan heeft verloren en zich in heeft gespecialiseerd.

Giverny heeft voor verschillende trainers gewerkt, zowel in Belgie als in Amerika. Hierbij heeft zij veel bijgeleerd en ervaring opgedaan zoals het opleren van jonge paarden en het trainen van paarden. Ze heeft veel verschillende methodes gezien en toegepast. 

Toch geeft zij overal haar eigen draai aan en extra gevoel. Het paard staat centraal in de training. Het paard dient te snappen waarom hij/zij bepaalde dingen doet en moet hier zelf ook het nut van inzien. Er is geen vaste theorie die wordt toegepast op elk paard. Dit is ook niet mogelijk, elk paard is immers anders. 

Door haar jarenlange ervaring, begrijpt Giverny het paard en past haar traningsmethode hierop aan. Zo krijg je een betere communicatie en een gelukkiger paard. Iets waar Giverny garant voor staat.

Naast haar werk als trainster heeft Giverny zichzelf verdiept in fysiotherapie bij paarden. Hierdoor begrijpt zij hoe het paardenlichaam werkt en kan zo nog beter helpen.

Enkele prestaties van Giverny: 

Belgium Futurity Champion, Level L1 met Pinefreckledsunburst (score 214,5), Belgisch kampioen jeugd met Country's Tari, Belgisch & Vlaams kampioen Amateur met Texas Little Kicker, Zilver op het Europees kampioenschap met het Belgische Junioren Team @ Kreuth met Texas Little Kicker, 4e plaats op het Europees Kampioenschap @ Kreuth (individueel) met Texas Little Kicker, Zilver op het Europees kampioenschap met het Belgische Young Riders Team @ Neustadt met Hesa Juicey Juice, 8e plaats op het Europees kampioenschap @ Neustadt (individueel) met Hesa Juicey Juice, Belgisch en Vlaams kampioen Open met Texas Little Kicker, Vlaams kampioen Jonge Paarden met SR Top Gun, Belgisch kampioen Open Klasse met SR Top Gun. 

Giverny is een veelzijdige trainster waarbij niet alleen het rijden maar ook het welzijn van de paarden centraal staat. Voor meer informatie over Giverny klik hier of neem een kijkje op haar Facebook

Naast onze vaste trainster hebben wij ook regelmatig gasttrainers en organiseren wij clinics in diverse disciplines.